SMS WITH LOVE

EACH OF YOU

June 02, 2010

Barang Kesayangan Chiqui


Selamat petang dan salam sejahtera....
ya,pada hari yang panas terik ni aku akan kongsikan barang antique kesayangan aq... setelah sekian lama aq berkecimpung dalam bidang " kesayangan" ni....
agak bosan hari ni.. aq x dpt cari aktiviti yg sesuai dgn jiwa aq... tenampak plak barang2 peninggalan tu,jd blog la jawabnyer....
mari,kita selidik apakah barang2 yang dimaksudkan....
Chalo mere bEte????

 
 Beberapa Diari Kesayangan

 
                                   
Ini diari pertama sy... erm... ni diari mase tingkatan 1... mula2 tertarik tgk kulit buku... tampak klasik la dgn basikal beroda 2... ala,beli jer la... selang beberapa hari sy beli,pewangi Ambi Pure tumpah kat diari ni... Pastu semakin hari semakin sy sukakan diari ni sbb wangi... haha... apa ntah... dah brapa taun diari ni temankan aq.... dah lama... Cuba kira....


Seterusnya diari kedua. Diari ni tak begitu bermakna untuk sy.  Sebab aper? sebab kertas diari ni keras.. macam biasa la,mula-mula nk beli,sy tertarik dgn katun yg kat lua tu.. bkn nyer harga... ahh!!! sgt membazir. dalam diari ni ada cerpen pendek ckit yg sy buat. cerpen la konon.... kahkahkah.....tgk la kat kulit diari tuh,dah d kaler kuning.... npk sgt x pandai jaga... err.... Chiqui,PEMALAS!! suruh jaga ckit pon x reti... x ble harap!! Syuh!! Syuh!!


OK!!! SETERUSNYA!!
diari terakhir. lepas je diari ni sy da x menulis lg.. byk lagi paper yg kosong dalam diari ni... tebal la .... samapi muatkan taun 2007,2008.... macam-macam la diari ni.... byk mende sedih dalam diari ni... sangat menyedihkan.... tercatat aq ditipu kawan baik sendiri.. dy tikam aq dari blakang... da tuh dy buruk-burukkan aq... mmg talam dua muka.. ntah2 lebih lagi muka dy!! TU LA!!! Naseb la kat uitm x jmp dia.. kalo x... x tau lar... sakit hati bila pk balik....
-TAMAT-


BUKU YANG DIPUJA-PUJA...
sangat ringkas isi kandungan tp menarik... bahasa yg penulis pakai agak tinggi... terkial-kial aq baca buku ni.. tapi paper pon,buku ni mmg aq sayang... mmg perlukan buku ni dalam hidup.... yer la,nk betulkan yg mn bengkok,nk luruskan yg mne menyimpang.... hehehe..... harga pon bole tahan... laju je duit kluar beli buku ni.... bole mkan untuk 2 minggu..... tp x per,nk belajar.....
diri ni da la sengkek dgn ilmu,kalo x beli buku ni lagi la singkat ilmu aq...
JADI,SAYA BELI!!!


Novel-novel tercinta. empat buah novel ni kalo hilang mmg gigit jari. mahal doh!!! terutama yang PINK tuh... alahai.... sebenarnya dgn hobi aq yang macam ni,tak de orang pon yang sokong. ayah lagi la... langsung x suka. erm.. dalam family ni aq anak pompuan tunggal,segalanya aq blajar sendiri.. nk harap kat abg aq?? PORAH CEH!
Novel-novel lain ader lg,tp yang pat ni aq paling sayang. OMBAK RINDU da hilang. tu la novel pertama yang aq beli. x tau novel 2 kat mne skrg. ase nyer da 2 buah novel aq hilang. jiwa aq mengatakn mereka hilang. ya,mungkin. yang pat ni kalo hilang,lobang cacing aq cari pencuri tu. eh! novel lain pon sama. TAK BOLEH PINJAM!!!
aq da buat list novel-novel yang ader kat rak tu. jd x boleh tipu ek....!!!


Rantai ni mmg sangat diperlukan....
harga dy bole tahan la.... pic nyer agak kabur.. nk wat cmne,kamera nyer pon cikai jer,.....
xper ar... tgk jer la....
len kali letak yg clear lg ek.....


Barang terakhir ialah KERONSANG PIKA!!!!
yeah bebeh!!! tanpa keronsang ni,siapalah baju kurung.
tgk la nanti dah d anak pmpn,keronsang ni aq kasi kat dy.
apa org ckp ya.....ermm......
warisan !! ha!! keronsang warisan PIKA!!!
tunggu ya anakku,kamu bakal mewarisi keronsang ibu.


tengok la entry sy yg  ni...
sy d barang kesayangan...
anda ada x???
jawab la sendiri,x yah heboh2...
.... fahimah, ash, dan umi... ceritakan benda-benda kesayangan kamu.
saya mau baca.

-NAK TIDO JAP-

4 comments:

Bum-bum Corner said...

HAHAHHH,.......

leya said...

wat a funny story Chiqui...

wat else u nk share??

Anonymous said...

banyaknyer bc novel yer...rajinnya =)

Bum-bum Corner said...

oh mister anonimus...
sape ni???
4 je novel......lg d kat rak...