SMS WITH LOVE

EACH OF YOU

April 30, 2012

ADA APA DENGAN RUMAH ... ?






Huaaa!!!! Huaaa!!!
Cak! Tekejot tak? Terkejut tak?
Tak eh?
...


Erm..
Tak apa. Aku pun tak terkejut jugak lah macam tu. Hueeeee :(
Besar pulak date di situ. Haih, abaikanlah. Asal nak upload gambar je mesti ada kekangan. Payah.

Well, cuti 10 hari dah tamat. TAMAT. End. Sedih, sebak di dada, dada yang penuh dengan ilmu. :( Tak mau balik Perak. Tak mau. Tak mau tahu!

Aku seronok di Kedah. Aku seronok  berpoya-poya dengan FB, seronok berpoya-poya dengan youtube. Seronok macam tak tahu nak ekspress macam mana. Seronok macam nak angkat skirt ni. Seronok baq hang! Aku suka sangat petang-petang, lelaki kegemaran tolong petikkan buah jambu air, kemudian dilonggokkan atas meja depan mata ku. Suka sangat situasi pabila diri disua-sua dengan makanan. Cuma bezanya suapkan ke mulut sendiri :) Kalau ada suami pastilah aku akan berada di atas ribaan dia.

"Abang-abang, ayang nak jambu. Abang tolong buatkan sambal nak cicah boleh tak bang?"
>o<

Tak jauh pokok jambu air ni. Dalam halaman rumah jer. Hulurkan tangan, goncang-goncang batang pokok. Mesti dia gugur. Mencurah-curah. Sebab pokok jambu air ni sensitif, dia tak boleh tergerak secara tak sengaja. Dia sensitif dengan sentuhan. Tak percaya? Cuba pergi tendang kuat-kuat pokok jambu air. Mesti jatuh segerombolan.

 Bunga ni.. Bunga ni batang dia tak cantik, daun dia tak cantik.Tapi bunga dia cantik. Aku suka warna ni. Tidak terlalu over pink, ni kaler pink mekar. Tahu? Kau tak tahu. Kau tak faham, aku tahu.

PAUSE.
Abaikan.


And Now!! With big of my heart! I present to you "Lelaki Kegemaranku"
Clap your hand. Clap your hand!


Duduinkkkk
Duduinkkkk
...
...

Ehheheheh! Ayah! Suka mencangkul. Cangkul sampai tinggal tanah botak.Tak sempat nak curl-kan rumput depan rumah.


 Hek!Hek! Selamat pagi cikgu!

 Pelam cherry depan rumah. Sudah aku katakan, rumah aku dalam dusun. Nak buah apa lagi? Cakap saja.
:) Terima kasih, dulu ayah tanam pokok bunga. Sekarang pokok buah. Tulat, tanam sayur pulak. Seterusnya tanam dinosour ye ayah.
.
.
.
.
.
.
..

.




------&; Besok balik Perak dengan Adele. Aku tak suka Perak. Babey.

Selamat Malam.

April 27, 2012

CARA-CARA MEMAKAI TUDUNG YANG BETUL. Sila tonton wahai perempuan.

Hey! I'm back!
Hey! Aku seronok! Seronok cuti!
Seronok buang masa! Seronok besarkan badan!
Hey! DAH NAK KONVO! Takkan nak menghadiri majlis tu dengan saiz badak? Hey!
Nanti huduh! Tak jelita da!
Ada aku kisah?

Well, itu bukan tujuan yang sebenar I post entry okay. Sila teruskan membaca ayat yang seterusnya.

You know what, I sangat-sangat terkezut melihat pelbagai jenis picture yang diupload. Sudah semestinyalah di laman muka biru. Shitt! Aku sendiri tergoda tengok.Astagfirullah Fatin......

Kalau lelaki yang tak tutup aurat aku tak tahulah kan batasan mereka macam mana. Tapi kalau perempuan, aku sangatlah menitik koma beratkan bertapa pentingnya kita sebagai seorang perempuan to covered our chest. Tahu?

Tak tahu? Lantak hang lah.

Mari-mari I tunjukkan gambar tembikai 2 kilo.. Tak perlu beli, hanya melihat sudah kenyang.

Baik-baik, pada mulanya aku bertekad nak uplod gambar sensorr tersebut. Memandangakan ia boleh mengaibkan gadis tersebut, maka aku tahan dalam hati supaya tak uplod gambar tembikai 2 longgok tu. Maaflah.

How come perempuan tengah angkat tangan, sambil jarinya menunjuk ke atas, dan kamera pula di bawah. Kononnya nak tunjuk tengah memandang ke langit. Tak sedarkah awak punya tu up-up to the sky? Ish!

Kadangkadang agak malu dengan diri sendiri sebab once before saya pun pernah pakai tudung macam tu dulu. Dan, dan, tudung perempuan tadi tu selempang.

Baik-baik, berikut saya sediakn cara-cara pemakaian tudung yang tepat. Sila tengok. Jangan nak skip eh. Tembak kang.


video

Simple je kan pakai bawal? Jadi mengapa perlu sia-siakan usaha anda untuk bertudung? Alang-alang pakai tudung tu, biarlah mengena. Ye dak?

Kalau kita pakai baju kurung, kaki semua dah tutup. Then, kita akhiri dengan 2 selempang di dada. Cantikkah macam tu? Janganlah. That's why pakai yang menutup, jangan dinampakkan yang tersembunyi. Indahkan yang tersirat, baru nampak wanita melayu sejati. :)


April 20, 2012

FIRST MID SEM HOLIDAY WITH ADELE

....
...
teettt..
...tettt..
teett.....

Berdasarkan tajuk di atas, dapat la disimpulkan bahwa sanya, saya cuti 10 hari + cuti buat sendiri 2 hari. Memandangkan hari buruh bekerja jatuh pada Selasa ni, 1 MAY 2012, jadi cuti tambahan tu saya buat sendiri. Sebenarnya tak ada kelulusan dari pihak lecturer, namun aku gagahkan diri jugak, aku cekalkan hati nak ponteng kelas Arab. Tapi.. Er.. Er.. Sakinahtul kena balik Seri Iskandar hari Ahad sebab Isnin tu dia ada presentation. So saya perlu solat istiqarah kot nak balik bila? :) Aku presenter yang ke 35 (semua 41 presenter). Bangga ooohh. Boleh tengok ornag present macam mana. Then aku akan buat lebih dari mereke-mereka. Ada gelodak rasa proud di situ. Cait.

 Baik-baik. Jangan melencongkan diri dengan pendahuluan yang tak related dengan entry ni. STOP.

Ehem! Pada peringkat awalnya Adele dah rancang nak bertolak balik Kedah lepas habis kelas pukul 4.30. Memandangkan kelas hari kamis tak ada( hari lahir sultan Peraks), jadi Rabu tu dah boleh balik. Kelas hari Jumaat burned. HAHA.Suka sangat-sangat.Lecturer QMT sangatlah kerek baq hang! Aku setiap kali nak masuk kelas dia mesti migrain. Cait. Perasaan relax tu dah tak ada. MATI die I. Hey salah taip lagi. Baik-baik. Mara lah kita ke arah tujuan sebenar.

Tup-tup petang Rabu tu hujan turun macam tak mau-mau berenti dah. Eshh! Ingatkan hujan 30 minit ka kan, ni dak wuih lama baq hang. Dan--Dann..-- Daann... Bila sampai rumah sewa dalam jam 4.45 tu, hujan makin lebat. Tak nampak jalan. Kelabu sungguh langit. Dengan pokok bergoyang-goyang macam tengah bye-bye, dengan putih nya. KUSsemangat. Okay, aku dengan DayanaDoli lupa bawak kunci rumah. Lalalala. Sing a song to me! Ergghh! Tension bangang. Actuallly aku tak lah tension sangat. Cuma petang tu kan dah set nak balik Kedah, so bila plan tak jadi rasa hampa dan merana lah. Mungkin ada hikmah bila tak boleh balik. 

Petang tu hujan, kilat, petir,  dengan bekalan api memutuskan pertalian dengan rumah kami, memanglah dahsyat. Horror afternoon tahu??? After 20minit tu Mama Shida balik hantar kunci. Thanks a lot Mama. Lepas hantar kunci Mama keluar semula, kemana tak tahu aeeh.

Luckily selepas 15 minit kami masuk rumah, satu bunyi kuat terjadinya di situ. Anggap sajalah satu bunyi letupan bom. Memang lah tersangat kuat. Ya ampun nasib Adele dgn DinahDoli ada. Kalau tak aku tak tahu nak nyorok muka bawah ketiak sapa. (Aku termacam nampak satu bebola putih depan mata masa tu. Lepas tu meletop. Macam tu lah. Sumpah tak bohong macam selalu.)

Dengan redha, Cika, Adele, DinahDoli, and Sakinahtul  DECIDED balik hair Khamis sajalah. :)
Allah lebih mengetahui apa yang bakal berlaku, mungkin ada hikmah aku dengan Adele balik lambat.

KHAMIS PAGI 10.30 PAGI

Aku bangun Subuh pukul 7.00 pagi. :) Tak sengaja. Tapi aku solat jugak. Tak sengaja, tak sedar. Subuh memang aku liat banyak. Kunci jam tu macam tak berguna. Sila baling jam tu ke dinding. Lepas solat tu aku kemas barang. Masa tu kelam lagi lah dalam rumah. Aku dalam keadaan lali tu niat nak ambil baju atas sofa kat ruang tamu, tertiba aku nampak bayang-bayang hitam. Besar doh! Aku patah balik. Aku masuk ke bilik semula, aku tekup muka. Cilakak besar nak mamfus objek tu. Erggh! Aku atas katil aku pikir, hantu apa yang office hournya pukul 7? 

Aku bangun balik, aku jalan slow-slow. Aku jenguk sikit-sikit makhluk tu. Ada. Dia kat situ lagi Aku mara lagi ke depan. Aku tengok dia bentuk segi empat ada 2 batang di tengah-tengah. ........ Mama Shida punya penyidai. Aisshhhh!! Orang tua  ni dia angkut penyidai dalam rumah!!!! Panjat gugurl!!!Mesin rumah kami rpsak, tuan rumah malas nak baiki(tak prihatin. dah banyak kali bagi tahu. Bila bagi tahu  tuan rumah buat muka dahi berkerut. Macam teruk sangat masalahnya). Jadi Mama Shida hantar ke dobi lah. Aku spin pakai jari-jemari. Rajin tak? Rajin tak? Itupun ada lagi air meleleh. Okay Cika dah berani pi kat sofa. Aku iron baju  maxi hijau, lepas tu sambung bobok. Tapi serius  aku cuak tengok penyidai Mama Shida.

PUKUL 9.30. ADELE KOL. SIAP. BERANGKAT-BERANGKAT.

Dalam setengah jam selepas kami bertolak tu, kami berenti makan. Adele punya menu sedap. Sedap. KEDAH PURE.

Ni menu Cika lah. Keli bertemankan pucuk ubi masak lomak. Sedap doh ikan tu. Pandai mak cik muka kelat masak.


 Menu ADELE. Sedap. Aku rasa aku ada melintas kat kedai ni, tapi tak nampak ada gulai ikan ni.
.
.
.
.
.
.
.
Ada benda dalam pinggan tu yang aku suka.....
.
.
.
.
.
.
.
.
.

 Bilis ikaaannnnnnnnnn dan sambal belacan :)
Slurrrpppp! Ni kalau dapat ni minum Milo ais plak. Maunya tebongkang puas. Sluurrrppp


 Lepas makan pergi tandas. Ada pucuk ubi terlekat pada celahan tetet..tetet...etete... Malas nak taip perkataan ni, nanti korang gelak.


 Tinggal la saya seorang selepas ADELE balik. Dia tinggalkan aku dekat GIANT!
AKU TAK BOLEH TERIMA HAKIKAT NI. 
TAK BOLEH!

Why babe??

Aku nampakkkk......
Aku tak sengaja ternampak icon merah.... K.....F......


 .......



SELAMAT BERCUTI :)))

April 18, 2012

Wordless Wednesday #4



SIAPA MASAK HA?


Siapa masak hari ni?
Siapa masak hari ni?
Siapa masak hari ni?
Cukuplah kot?

Baik, baik... Sakinahtul Adawiyah masak. Tak tipu.


 Menu utama ni okayh?Sakinahtul Adawiyah masak. Dia kalau goreng ikan 4 kaki mara kebelakang. Bukan ke depan. Sakit sungguh diri aku  tengok keadaan macam tu. Baik, baik.. Mata ikan tu sebenarnya besar. Jadi bila dah kena minyak panas dia akan tembak merata-rata tempat. Wuisshh! Si sakinah ni bila mata ikan meletop dia kata "Eeee... Habis baju aku". Owhhhh.. Dia memang sayangkan baju dari rezeki.. Astaghfirullah.... Digorengnya ikan tu sampai rapuh.. BTW, thanks nah. Paling kurang ada rezeki kami. Syukran :)

 Kononnya nak makan sayursayuran........
.
.
.
.
.
.

Taraaaammmmm!!! Sedap tak? Tak sedap? Eh bukan Cika masak. Ni Dina dengan Sakinahtul yang masak. Saya tolong tengok jer. Cukup kenyanggg.. Bluuurrrpppp :)
Dorang campak macam-macam perencah. Erm.. Tak tahulah ada dara 2 orang tu....


Telur dadar kukus dengan garlic :) Ni mama Shida masak. Master chep buat. :) Dia punya hobi beli barang-barang dapur. Cita-cita dia mnak jadi tukang masak, tapi dia  ambil course Akaun di sini. Jadi di sini Mama Shida dah salah pilih hala tujunya. Betul lah. Tak tipu! Erggg




TIDUR.....
z.z.z.z.z.z.z

OM.Jay! WHATS ON MY ..... ?


Assalamualaikum! (Takpernahpernah bagi salam)

Teheee ~ I'm  on my way to the world of heaven tau. I sekarang dalam lingkungan cuti mid term. Owhhh! I'm so bangga diri sebentar. Oh sekarang I baru balik dari test MGT 538, dan I sangat teruja nak hapdate blog. Wellll.... Kawan baik I qariah negara, Puteri Sakinah tengah sibuk setady. Well, I kesian tapi I tak ada test. Jadi I tak boleh nak bukak buku. Sorry kay?

Meyh! Meyh tengok gambar ni. Hari apa ntah aku tak ada kerja kan, study sorang-sorang lagi. Memanglah sangat bosan. Habis dorang tidur aku buat mi maggi Mami. Sedapp ooowww... Tak cukup kenyang, aku bancuh susu, makan dengan corn flake. Atenyer si Sakinah kata nak teman setady, dia plak tidur.Haishhhh. Gerammm meyh. Dina tak payah cakap la, sekali dia berkabung dalam bilik, nuh petang nuh baru keluar. Tu pun nak masuk Maghrib dah. Memanglah tengah-tengah hari sapa nak tidur. Dah kenyang install makanan, bolehlah direct to bed kan? :) Suka-suka. Mungkin atas sebab tu perut aku tak pernah nak kempis-kempis. Asyik mengembung jerrrrr. Tak pernah slim. Last aku rasa slim 2 tahun lepas, itu pun selepas 3 minggu tak minum air sejuk.

This is my meja setady. Nampak mess kan? Ini lah ciri-ciri meja setady pelajar yang unggul.



-----> ABAIKAN TARIKH PADA GAMBAR TERSEBUT. Tarikh belum di setting lagi. Malaih... :)





 Aku ada pensel warna-warna. Kau ada? Aku ingatkan benda ni sejenis pen warna-warna. Tau-tau magic pen. Memanglah aku tak gemarkan pen kaler ni sebab mata dia besar and ball. Dan sesudah beli jarang-jarang sekali aku gunakan dia.

Owh aku ada chicken chop lagi.. Tadi keluar beli... Si Sakinatul sibuk nak balik setady. Well esok kan dia ada test, kenalah paksa diri setady berhempas pulas.

Tetttt.. tetttt..

 Tengah setady  aku TERtengok pendrive pisang ni. Teringat dulu pertama kali main blog ni, URL aku PISANGPISANGMAJU.BLOGSPOT.COM. Which is pisang tu asalnya dari KETEMU REZEKI MAJU, syarikat yang produced kerepek. Kejap.. Apa kena mengena pisang dengan kerepek? Oooo.. Bengong jap.... Dah 3 tahun berlalu, hari ni baru terfikir logiknya pisang dengan kerepek.

 Tisu basah ni mesti ada atas meja. Ianya berfungsi sebagai pencuci muka kalau malas nak bangun ke bilik air. Kononya nak bagi muka fresh. Tapi bila disapu ke muka makin rasa nak tidur. Dah sejuk-sejuk kan.

Traaaammmmmmmm!! Ni mind map aku. Ni untuk chapter 2 only kayh! Tak pernah buat bendalah ni, masuk degree terpaksa belajar buat benda ni. Dulu dip mana pernah sekalipun aku berminat nak lukis awan nano kat tengah  kertas tu. Haihhhh!

Baik, masa untuk kemas bajuuuu!!!! Yehaaa!!!!

BAI!

April 13, 2012

Barbie of Swan Lake



PLOT

 The story begins with Odette dancing in her father's bakery. Odette feels happy because she knows how to dance a ballet dance which is to be very hard to handle or to be practiced. Her sister is also shown as a fast horse rider. A unicorn named Lila arrives in the village and manages to escape hunters and runs into an Enchanted Forest with the curious Odette on her heels. Lila becomes trapped and Odette unknowingly removes a magic crystal (that was meant for whoever removed it to defeat Rothbart), unaware that the Fairy Queen is watching,then Odette was shocked with what is happening.

She uses it to free Lila and the Fairy Queen tells Odette that she is the chosen one for the crystal chose her by letting her take it away from the tree. She explains that Odette is the one who will purge the evil plaguing the forest, the Fairy Queen's cousin, Rothbart. Odette, not wanting to get mixed up in the situation, refuses. The Fairy Queen complies but sends Lila to escort her out and give one last try at convincing her. Rothbart appears in the wood with his daughter, cornering Odette by a tree. There she is trapped and transformed into a swan by the evil wizard, who wants to use Odette and the crystal to defeat his enemy the Fairy Queen. The Fairy Queen is able to partially counter the spell so that Odette retains her human form by night, although she will still have to turn into a swan by day.

Odette also meets the other elves of the forest: Carlita, now a skunk, Ivan, a porcupine as well as a few others. Odette's father and sister, Marie, start looking for her, afraid because Odette is missing. Prince Daniel, the prince living in the castle in Odette's village, is introduced. A spirited man, he prefers exploring rather than marriage, much to the dismay of his mother.

The fairy queen also gives Odette a crown with the crystal in it that will protect her from Rothbart. Odette is determined to find a solution to the problem and goes to a magical library to find it. However, they are unable to locate the book and Odette is disheartened. Rothbart lures Prince Daniel into the forest, determined to get him to hunt Odette. However, Daniel is captivated by the swan's beauty and decides to let it live. The two soon fall in love when he sees her true form.They dance gracefully and afterwards Odette transform into a swan.

Daniel asks Odette to a ball, but at first she denies until he finally convinces her to come. Odette agrees. Soon, Erasmus-the troll in charge of the library- arrives, having found the book. He reveals to them that the solution is true love. Realizing that Daniel can save them all, the Fairy Queen teaches Odette how to waltz at the ball but are interrupted when Erasmus is kidnapped. They manage to save him but Rothbart learns of what will be his downfall. So, he transforms his daughter Odile to look like Odette in the eyes of Daniel.

Odette races to get to Daniel but is too late. At the ball Prince Daniel pledges his love to Odile, thinking her to be Odette. Odette, who was trapped outside in swan form, is unable to tell Daniel about the trick. Odette falls to the ground, the crystal having lost its power and she is mortally weakened.

Rothbart reveals the truth and he and Odile escape. Daniel runs after them and the Fairy Queen attempts to revive Odette, who is barely alive. However, Rothbart turns her (the Fairy Queen) into a mouse and attempts to kill Odette and Daniel. The two fall onto each other, their hands intertwined.

At that moment, the crystal's power explodes outwards, stopping Rothbart, as they two were truly in love. The two awaken and all of Rothbart's evil is undone. At last, Odette and Prince Daniel confess their love for each other. Everyone from the village and the Enchanted forest celebrate. It is revealed that Odette and Daniel are to be married and are finally happy. Rothbart gets his just desert as he is now a Cuckoo Clock while Odile is a maid.

At the end, it is shown the story has given Kelly a new resolve and she promises she will participate in the race the following day. She yawns and heads off to bed, with Barbie smiling behind her.

Siapa sebenarnya di sebalik suara Odette???

Jeng... .JENGGG.. Jeng....


Ni la perempuan tu....


Malas aehhh nak buat entry panjang-panjang.
Baik, ni gambar yang sempat aku snap dari telebisyen minggu lepas..






.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Tetttt.. 

Ada Cila Amjah tersesat... 
Dan sebernaya ku menonton Patah Seribu selepas Barbie The Swan Lake... 
Dan sebenarnya "dia" ada di tangan pada saat itu.
Dan apa aku peduli kalau macam tu.



Dan sila abaikan tarikh pada sebelah kanan di bawah, yang berkaler oren itu.
SILA ABAIKKKKKAANN!! 
Please please please kamu jangan nakal, nanti aku pulang bawa cucur  pisang. 
Eerrrgggg....

April 02, 2012

Hadiah Hari Lahir ke -22




SELAMAT HARI LAHIR YANG KE-22 
ANAKKU

Baik, teruja, terharu, tersedih, tergembira. Semuanya terrrr. Ter-tak sangka pun wujud dalam hati.



Terima kasih mak dan ayah :) Sungguh-sungguh berterima kasih diatas pelaburan yang tak ternilai ni. Sungguh terasa macam  puteri kayangan. HOHO. Caaaiiit!

Once before ayah cakap,

" Cika sorang saja anak perempuan ayah. Cika minta apa pun ayah bagi. Tinggal cakap saja, ayah sayang anak perempuan ayah  sorang ni."

Abang Faizal cakap,

" Cakap Cika ayah tak berani lawan."

......tetttt..... 


Tak pernah ada ending yang baik dalam sesebuah entry. Bye