SMS WITH LOVE

EACH OF YOU

June 29, 2011

B U L A T


Lepas ni dah tak ada adegan gaduh-gaduh sampai 3 hari, tarik muncung laju-laju lamanya... Erm... Pujuk, baik 2 hari, lepas tu gaduh lagi... Hari seterusnya pun macam ni, gaduh sampai hujung dunia..

I wish if I could return to the past, with proudness I will screaming " I won't accept you as  part f my life ".. But it's too late. THE DAY IS COMING SOON. I don't have to count the day, he will reminds me.

Can I say that I'm not willing to to do this? This kinda fuckin damn!! Damn!
  • PAUSE : Lapar megi plak! Haih! Lama da tak ngidam makan benda alah tu.
BACK TO THE PATH.

MISSING MY BULAT. :(

video

Nak terus terang tak lepas, nak tahan tak terdaya, nak apa lagi?

Serius aku cakap, dengan kedudukan sekarang ni, bukan mudah nak buat keputusan. Memang! Arghh!! Macam mana? :((

June 28, 2011

CAK! DAH TIMBUL BALIK O__O


Hari dah pagi, malam dah terang, siang pun datang.. OK cukup untuk muqadimah.

Sibuk memang gila abi la kan bulan pertama ni, sebenarnya tak la sibuk sangat seperti yang diuar-uarkan. Tapi oleh kerana kehidupan yang didasarkan sebagai NR, kehidupan menjadi sangat sibuk gila. Penat der... Balik dari kelas dah penat :( Malam kalo rajin keluar makan, balik dari makan dah sah la I tido. Sebab baby macam saya memang perlukan rehat yang cukup+secukupnya untuk hari menempuhi perjalanan hidup yang ekstrem ni. Erm... Apa ntah.. Eh serious penat ah!

Saya perlu beli benda ni ... :
  •  Kasut bertutup untuk tutup kaki dan ibu jari dan anak-anak jari. Ini kan untuk trip FUTURE AND OPTION. Ini memang tak pernah2 aku buat. Dari sem 1 pergi kelas pakai selipar je pun, dan dengan itu adalah dikhabarkan bahawa kaki saya ada huruf V. Kesan cahaya UV matahari. Memancar sungguh! Ni kala saya hilang cari huruf V di kaki okay. Cukup!
  • Nak beli meja bulat, nak duduk bawah, nak study. Tak mo dok atas, kaki tegantung, lenguh urat-urat sendi. Tak perlu nak pakai ubat urut segala bagai, all I need is KUSYEN empuk untuk bersandar. Done.
  •  Siapkan diri untuk pergi trip. Yeay!! Makan angin lagi!
Rasanya sebelum ON lapy tadi banyak benda nak tulis, the end ni je ek? Okay, tidak mengapa. Sekurang-kurangnya ada inisiatif untuk maju dalam dunia penulisan blogang.

Na tulis lagi.... Erm.... Tak ada idea....

June 24, 2011

FR : MISS U DAMN MUCH.


I'M NOT SUPPOSED TO LOVE U,
I'M NOT SUPPOSED TO CARE
I'M NOT SUPPOSED TO LIVE MY LIFE WISHING YOU WERE THERE,
I'M NOT SUPPOSED TO WONDER WHERE YOU ARE AND WHAT YOU DO,
I CAN'T DENY THIS.

June 22, 2011

Jason Donovan sealed with a kiss Lyrics

                                                                                           

JASON DONOVAN

June 19, 2011

MEMORABLE SONG ; Muse - unintended



You could be my unintended
Choice to live my life extended
You could be the one I'll always love
You could be the one who listens to my deepest inquisitions
You could be the one I'll always love

I'll be there as soon as I can
But I'm busy mending broken pieces of the life I had before

First there was the one who challenged
All my dreams and all my balance
She could never be as good as you

You could be my unintended
Choice to live my life extended
You should be the one I'll always love
I'll be there as soon as I can
But I'm busy mending broken pieces of the life I had before

Before you
*****  Someone please help me to translate this song.

 OKAY. I've captured some of comments publish by YOUTUBE.






June 18, 2011

PERLU TAK? PERLU TAK?


Perlu tak diumumkan siapa Raja saya?

Perlu tak? Perlu tak?

Perlu tak?

Okay sudah-sudahlah berangan yang tak penting. 


June 17, 2011

AYAH : SELAMAT HARI AYAH ::::::))))

video 

TO : Encik Garang Dulu-Dulu,

 " SELAMAT HARI BAPA "

 Okay dah!

Ini ucapan singkat lagi pendek dari seorang anak perempuan ayah, ya anak perempuan tunggal bongsu ayah. Si perempuan yang ayah selalu cakap " cakap lebeh habuk pun tarak". Ya, itu saya. ::))

Moga ayah sihat selalu, dipanjangkan umur dan tidak lupa juga diucapkan semoga dimurahkan rezeki. Moga kita sekeluarga akan bahagia. Okay baik! Ucapan leleh. ::))

Ucapan tak seberapa dari saya.

Tapi tak mengapa, yang penting hati suci pada ketika diucapkan. 
Kan? Kan?

Happy Fathers Day ...??


Okay tak payah susah2 post dalam English.Tak pandai.

Sincerely from the bottom of my heart, nak ucap

SELAMAT HARI BAPA

SAYA SAYANG ENCIK GARANG DULU-DULU



PEGANG KHINZIR LEBIH BAIK DARI PEGANG TANGAN KEKASIH " HARAM"


Hari ini remaja bercouple, kalau tak bersentuhan tangan antara lelaki dan wanita, tak reti ber'couple' namanya. Hatta remaja tak bercouple pun sudah pandai berpegang tangan atas stand 'Teman Tapi mesra'. Agak sesuatu yang luar biasa jika tiada proses persentuhan antara dua jantina. Lainlah kalau mereka baru pertama kali terjebak. Mungkin malu-malu itu masih ada. Tapi, tak di nafikan.... Ada juga yang Advanced!

Kalaulah mereka tahu bahawa menghampiri binatang bernama khinzir itu membawa padah atas sebab H1N1 yang wujud pada hari ini, apakah salahnya menganggap juga memegang wanita ajnabi yang tidak layak untuk disentuh oleh kita itu lebih teruk daripada wabak selesema itu.

Ini sebenarnya bertepatan dengan sebuah hadith Nabi SAW : ""Bergomolan dengan babi (khinzir) itu adalah lebih baik berbanding dengan bersentuhan (secara sengaja) dengan wanita yang bukan mahram".

Bersentuhan (dengan sengaja apatah lagi bertujuan syahwat) adalah berdosa dan wajib bertaubat (bagi membersihkan dosa). Sedangkan menyentuh anjing tidaklah berdosa dan hanya perlu disuci (bukan bertaubat). Menyentuh anjing bukanlah satu kesalahan (dosa) atau maksiat, tetapi menyentuh wanita bukan mahram adalah berdosa dan merupakan maksiat.

Tidak percaya dan terasa tersinggung? Allah berfirman :Katakanlah lagi (kepadanya): Adakah sama orang-orang yang mengetahui dengan orang-orang yang tidak mengetahui? Sesungguhnya orang-orang yang dapat mengambil pelajaran dan peringatan hanyalah orang-orang yang berakal sempurna". (Surah Zumar: 9)

Di bawah ada satu dialog yang dapat di'rakam'kan daripada perbualan dua ekor binatang yang kita memang kenal dengan mereka. Walaupun ianya tidak logik (Manalah manusia boleh faham bahasa binatang?) , Tapi mungkin itulah yang dikata sebagai Makhluk kepada Pencipta...

************


LEMBU: Hai anjing, apa habaq? Macam ada yang tak kena je?

ANJING: Aku tengah tension nih. Mau je aku gigit manusia tadi.

LEMBU : Eh? Kenapa?

ANJING: Aku lalu tepi dua orang manusia lelaki dan perempuan yang sedang berkepit. Tetiba si lelaki terperanjat dan terus melompat dan berkata "hoi anjing, pergi jauh-jauh, najis!".
 
LEMBU: Ya, lah. Ko kan haram. Najis tahap berat bagi manusia.Biasalah tu.
 
ANJING: Kalau aku najis sekalipun, kalau dia tersentuh aku, boleh disamak. Yang dia sentuh dan raba-raba awek dia tu apa? Boleh ke nak samak dosa?

LEMBU: Betul tu. Memegang wanita yang bukan mahramnya tanpa ikatan yang sah, lebih dahsyat kenajisannya daripada memegang ko anjing, malah tak boleh suci sekalipun disamak.
 
 
 
ANJING: Wah... ayat ko memang power la. Manusia kena ubah pepatah "Pandai macam LEMBU"

June 13, 2011

HARI PERTAMA MASUK SEKOLAH


Baik hari ni hari pertama pergi sekolah, naik bas sekolah, turun di sekolah. Ini a.k.a bas UiTM la, al-maklumlah sekarang dah tak duduk dalam UiTM, sewa rumah luar la. Ini pun turut dinamakan sebagai pelajar NR sama erti dengan NON RESIDENT. Okayh! Cukup berdikari sem ni.Pergi kelas pukul 7, padahal kelas mula pukul 8.30. Hah merendek kat tepi jalan tu dalam 30 minit, agak penat pergi cari makanan. BTW pagi-pagi buta saya sudah melantak nasi goreng. Tengok! Tengok! Macam mana badan tak montel! Tak apa, hari ni je makan nasi goreng awal pagi buta.

So far, kelas baik. Cuma tu la...Penat kot NR... :))) Merungut!

Ok dah.  Senyap.

BYE


June 08, 2011

KEHIDUPAN SEORANG MANUSIA




I learnt so many times to fit with this PASHMINA. This PASHMINA kinda pretty complicated to wear as we knew size dia yg sangat besar. Everynite after dinner, at midnight saya belajar pakai. Because of someone I tried my best. PASHMINA ni cantik, selesa bila pakai,kain sejuk. Tapi ni bukan barang saya. Orang bagi. Pasti kamu senang hati tanpa saya. Amin.

Kehidupan seorang manusia tidak selalu akan berada di atas. Tidak selalu akan menyentuh api kebahagiaan. Tidak selalu akan memegang senyuman. Kehidupan manusia itu sungguh tidak terjangka dengan pelbagai agenda hidup. Siapa tahu esok lusa kita sengsara tak mengenal erti penderitaan, siapa sangka esok lusa kita bahagia tak mengenal gembira. 

Mengharapkan sesuatu yang sememangnya bukan milik kita untuk menjadi milik kita sangat rumit untuk ditahan bukan? Dan kerana itu jangan terlalu mengharapkan kesempurnaan dalam hayat yang singkat ini. Takut kelak dalam mencari lengkapnya hidup kita tersungkur. Sungguh sukar untuk mencari kelibat sebutir cahaya yang berkilauan. Yang benar-benar kilauannya tidak ada yang mampu menandingi bukan? Kita bertemu dengan banyak-banyak kilauan emas, tapi dalam banyak-banyak itu pandai tidak kita mencari yang benar-benar menyedapkan mata? Sulit. Banyak gelang dijual di kedai, mana satu yang secocok dengan si pemakai? Salah beli mudarat pada si pemakai. ::)))

June 06, 2011

MISSING ARAU.



It's been a while since SAYA TAK POST ANY ENTRY. Kan kan???

Anyway, keadaan disini mulai reda. Sedikit sebanyak keadaan kritikal mulai reda. Aku dah boleh suaikan diri dengan keadaan sekeliling. Sedikit la.. hari pertama sampai aku bengong, bengong, bengol, bengol  dan blurr. Masih mencari arah tuju. Bla la ang.

Straigth to the point, aku sangat rindukan Perlis. Aku rindukan FIM si pangkah, NITA si berani, SELY si lucu, NANA si protokol. HEHEE....  Sangat rindukan makhluk2 tersebut... Tarak pa, 10 Jun ni aku balik Kedah.


FIM, FATIN,SELY,NANA
 Aku tak pasti di mana cacatnya gambar ni. Dalam dewan belajar mcm ni biasanya pergerakkan aku bebas. Kadang-kadang pergi kelas tak bawak buku, bawak fone dengan dompet jek. Arg.. Senangnya kalau ada jutaan pelajar mcm aku :))) Baik, penat gantung kaki, ni ha saya bersila ah...

 

NITA DI TENGAH YA...





 Malam diner. Saya yang depan yer.... FIM kat belakang, tak perasan ada budak kecik kat belakang. Nyibuk ne....


Gambar ni memang kelabu ah! Bukan sengaja dibuat. Ini mungkin kesan gegaran di Teluk Sumatera. Okay tipu!. Ini mungkin sebab escalator bergerak. Jadi nak dapatkan sudut yang tepat susah :)

RINDU :(((

June 01, 2011

SAYA REDHA


Dengan lafaz yang ikhlas, tulus dan jujur, saya redha di atas apa yang berlaku. Redha dengan segala ujian yang datang. Saya harus tempuhi dengan sabar dan tenang. Andai kata diri terlalu terbawa-bawa dengan apa yang berlaku, saya mungkin akan jadi lebih lemah.

Segalanya saya terima. Dekatkan diri dengan Pencipta saya, berzikir memuji nama-Nya. Kelak pada Dia juga saya akan pulang, Dia yang mengidupkan saya, Dia juga yang mematikan saya.

Segala yang berlaku tidak akan menggugat kekuatan saya, kerana kekuatan saya ada pada mak dan aya. Dan kerana mereka adalah tulang belakang saya. Apa pun yang berlaku, selagi ada dua orang insan itu, saya tetap akan bertahan. Saya tak peduli datanglah seribu sejuta kesakitan.

:))) Di atas apa yang berlaku, antara saya dengan dia saya redha. Mungkin dia bukan untuk saya. Dan saya juga bukan untuk dia. Saya belajar untuk menerima keadaan ini dengan tenang. Emosi harus dikawal, ya harus bijak.

Now I need to move on as usual. Be a good daughter as long as I am breathing dan untuk kawan-kawan di sekeliling saya, saya akan jadi seorang yang lebih memahami. Kan?? Saya sebenarnya sudah putus harapan dengan awak. :(

" LEPASKAN KENANGAN YANG LAMA KALAU NAK KENANGAN BARU TERCIPTA ..."
YULAN

**** Saya tahu ada silent reader dalam blog saya. Saya tahu siapa awak. Dan entry saya yang ni pasti awak akan baca bila awak buka blog awak sendiri nanti kan? 

**** Awak pernah hadir dalam hidup saya sebagai seorang sahabat. Tapi awak juga yang memburukkan saya di mata orang lain. Saya tahu. Ingat, marah seteruk mana sekali pun awak pada saya, jangan la awak mengaibkan saya sampai macam tu sekali. Saya tau. Kerana saya pernah kenal awak, tingkah laku awak saya suda boleh baca. Bukan niat nak berbangga tapi  orang seperti awak tak susah untuk di ramal tindak tanduk. :)) Tak mengapa. Cuma saya tak sangka awak boleh buat macam tu pada orang yang pernah berkawan dengan awk. Itu saja nak cakap pada awk.

*** TERIMA KASIH tak terhingga pada dua orang insan yang pernah hadir dalam hidup saya. Kehadiran kamu berdua memang saya nantikan kerana disebalik datang hilang kamu berdua, kamu bawa pengajaran untuk saya. Kamu ajar saya untuk jadi lebih kuat, ajarkan saya pelajaran yang tak mungkin saya perolehi dari sekolah atau U.. Dan kamu berdua juga hadir dalam jangka masa yang singkat, singgah kemudian pergi hilang entah ke mana. Ya, kerana saya bukan destinasi yang kamu berdua ingin tuju, kerana itu mudah bagi kamu berdua untuk datang dan pergi. Pergilah. 

SELAMAT MALAM

SELAMAT MALAM

Bila Saya Perlukan Seseorang.


Suda sampai di Sarawak :)

Sangat penat semalam, rasa nak tercabut jantung. Penat yang teramat sangat.

Seat AIRa terlalu menegak, rasanya 45darjah tegak. Memang perggh! 2 jam dowh dok macam tu memang sepanjang jalan tu ada la jugak mencarut kan. 

Bila dah selamat tiba di airport Kuching, OUH! Tak pakai tali pinggang :)) Nasib tak ada stewardes nampak. EEEEE... Patut rasa senang je nak gerak sana sini.Bebas. 

Sebenarnya bukan perkara tu yang nak di cakapkan.

Tapi...

KEHILANGAN

Daku kini menangis
Dikau kini tlah pergi
Memberi seribu duka

Lara aku kehilangan dikau
Selamanya takkan melihat
Hadirmu seperti dulu
Aku kehilangan

Daku tulus berkata
Ucap terima kasih
Segala pengorbanan cinta

Lara aku kehilangan dikau
Selamanya takkan melihat
Hadirmu seperti dulu
Aku kehilangan

Disebabkan saya terlalu sedih dengan keadaan sekarang, jadi saya perlukan seorang teman. Tapi tak ada orang yang pedulikan saya. :(( Berkali - kali waktu saya perlukan awak, awak tak ada dengan saya. Awak biarkan saya. :(( Awak ulang lagi perangai lama :(( Dah janji tak nak ulang, kenapa ulang jugak? :(( Sangat kecewa dengan sikap awak. SMS tak ada, kol juga tak ada. Mana awak? Tau tak apa yang saya lalui kemarin sangat teruk? Saya penat.

Kelak - kelak awak jangan cari saya lagi. Banyak kali saya begi awak peluang, tapi tetap jugak awak ulang. Saya bukan nabi nak maafkan awak sejuta kali. Sekarang awak cakap siapa yang tak bersungguh-sungguh dalam hubungan ni. Awak cakap!!