SMS WITH LOVE

EACH OF YOU

December 22, 2012

THE 37 WEEKS IN MY BELLY WITH SHAYANG


Hye shayang,

    Hows there inside? Are you okay? Feellin well? Am I hurt you? Hopefully no lah. Don't worry shayang, mummy will do anything and everything to you. Just to let you know mummy really and truly wanted you in my life, I wanted you to stay chilling myself, to make me smile, to calm me endlessly, love you shayang.

     Part of my journey is, I will carry you for nine months, and mummy feels so glad to have the  best opportunity to bringing you up in my life. Then I extremely will color your life with many things shayang. Mummy never let you feel upset, angry, woe and so on. I'm gonna make sure you will have the happiest and meaningful life as you come out. Sacrifice myself , even so hard I'll make sure to do it. No reason to say I can't. Everything is CAN. Love you  smoothly shayang. But, mummy would like to say sorry indeed if along the way I will carry you later will hurt you for sometimes. The contraction, the nutrition and so on I  will afford it shayang. To ensure you are always be fine in my tummy, I will do frequent check-up. So that you can stay swimming happily in mine, yet I will buy some music ultrasound to make you dancing, ballet. I guess? Plus every night before sleep, I will do some gentle massage, and I'm gonna wish you such a sweet short and simple "goodnightwish". I know yau can hear me shayang, because you're in me. Inside me.

 I won't let you be alone, all the way to move forward I will be the best person you ever know.

 * Filled my taste. Complete with net. 
Mummy can "buai-buai" you slowly, while singing twinle-twinkle little stars for you.
Mummy loves this shayang. A bit elegant, luxuriuos but yet simple.
Usually babies bed diperbuat dari kayu kan? But this one I named it "katil besi". 
I'm gonna put this in your own bedroom okay?

 * Atau pun yang ini? Which one you prefer ? 
So lets ask you Pumpkin Papa?

      Shayang, for the first day you come out. Your beloved handsome and naughty Papa will do the most important thing to celebrate your coming. What it is? Yes, he will "azan". That is the way we welcome you shayang you. Be a good baby for us, don't ever disappoint us. No,no! It's wrong. We both never let you feels disappointing upon us. You know what, I have been dreaming everyday to pinch your back. HAHA. Is is cute shayang? :) 

 *Shayang, do you like it? Is it comfortable for you? 
Mummy will use this basket to carry you, while you're sleepily I'll put you here.
Of course your Papa will hold the basket. Don't you adore it?
But I think I should have one with net. So that the devil mosquito won't bites you.

       Well, your entrance into this crazy, whacky, amazing world full of joy, good times, bad times, love, loss, friends and foes is gonna be tough shayang. But you have to learn, learn and learn. Aaaaa, don't cry. No no. Mummy and Papa will help you to have better understanding. We will always rescue you no matter where, when, what is it.. Just make a softly whisper, and here we are! Mummy and Papa are a bit kooky too – that’s just how we roll. Not to worry though, we’ll grow on you after a while. So strap on your onesie, because it’s going to be a wild long life path shayang.

I wanna watch you grow in my belly's  37 weeks. Started off as just a little tiny bump, and then grow as incredible little being that I see move and kick and literally sit up in my belly's. I wonder what you’re going to look like, what your little voice is going to sound like, what kind of personality are you going to have. Will you be the sensitive one?  The rocket scientist?  The athlete? The president? Most of all, I’m wondering what flavor you are – if you’re a boy or a girl? I can’t wait to see you, and hold you, and tell you I love you. I can’t wait to snuggle and take naps with you. I can’t wait to tell you that I will protect you and care for you every minute of every day. For the rest of your life.

 *Yes, breastfeeding. I love the most to full you tummy. 
Breastfeeding is the most wonderful valuable experience to have which we both will have perfect bondage shayang. Please like it shayang?
Mummy will give you warm milk as for your body defense.
This is necessary for you.

One thing is, as long as you love my feeding, mummy won't switch on to formula, bottle feeding in public brought even more negativity. People will say “You should be breastfeeding rather than giving your babies that artificial muck,” hiss one woman. Mummy will avoid this..

Beyond my dreams. I hope you will be a good child for us. I will fight for you to show how much I appreciate you in my life. Because you are the best gift from God to Mummy and Papa, so that every single moment that past through, I will  treasure preciously with you. Till my last breath,  Mummy know that you will always bring us joy.  It’s hard to imagine that the joy you’ll bring tomorrow will be at once more complicated and rich.  But it will be.  Tomorrow is coming all too quickly, and, while I look forward to it, I still relish these days of unabashed, unfettered toddler hood.

Love you,
Proud Mummy. 
              

DONUT HURM?

Malas dah nak cakap banyak. Malas nak taip. Ngantok tahu?

Ni ha makan ni tadi. Omey bagi. Manis meletin! Gegar pala makan benda ni. Sweet sangat-sangat! Macam gula yang  dicampur madu, tambah lagi gula hitam.


Dah lapar tu makan ajelah.





October 29, 2012

38 UP AND ABOVE

* Morning Hazie :)

Saturday night my body was shaking so horrible. Tak pernah-pernah jadi. Kalau badan mak shaking aku tau lah , sebab panas dalam. Me so cold that night, badan dah boleh bentuk capital C. But I'm not a ballet dancers yet. HAHA.

  • Masa tu dah lewat malam, ayah cakap bawak ke hospital saja. Klinik sini tutup awal, around 10 pm.
  • Dalam kereta lagi shaking kuat, ayah off aircon.
  • When I reached to hos, drip 3 botol air. Can't think, I'm just being so naive that time.
  • That nurse touched my boobs. Shit. Also luckily doctor India, perempuan.
  • Body temperature 38 up and above, normal 37.
  • Terlupa bawak phone, sim DG dalam tab. Aku tak tukar,  the same time battery phone low batt. Then aku moved sim DG ke tab. Tab pulak tetinggal. 
  • Tak sempat mesej Hazie. Mesti dia risau?? Mesti dia risau??
  • Aircon di hos 3 kali ganda sejuk. Rasa-rasa macam salji di Malaysia. Tak tahan sgt. 
  • Nurse "buka " baju then few towel kecil dorang basah. Letak towel tu di celah lipatan badan. Ketiak, belakang lutut, peha. 
  • Diberi pil tidur.
  • Next morning balik rumah.
  • Just sleep the whole day kelmarin. My body was too tired, since I can't move. Wayar drip tu kiri kanan. Badan jadi inelastic.
  • Nurse tebuk tangan aku macam dia tebuk earing.Sakit lah.
  • Datang si doktor India ambil darah. Tebuk lagi. Sakit tahu.
  • Penatnya. :(
  • Balik rumah makan ubat tidur, makan ubat tidur.
  • Early this morning Hazie sent mesej "THANKS SYG". Apa salah aku? :(((
  • Since dia sendiri sampai sakit2 kerja, tak nak dia fikir hal aku lagi. Nanti menyusahkan dia.
  • Dia sendiri banyak masalah, tak sampai hati nak susahkan dia.
  • Maaf bb ::(( 
This morning missing him so much.
"Music so true"

October 24, 2012

RM 3.80


Semeter RM 3.80. Ingatkan ini kain paling murah. Bila jalan lagi ke depan, jumpa yang lagi-lagi murah. Ceeiit! Sebab kedai yang belakang tadi cakap, kain macam ni susah nak jumpa. Baik beli kat kedai dia. Nak jet aku lettew. Tak heran lah. Aku keluar, aku pegi kedai sebelah. Mana tau ada kan..

Eh ada lah!! Ihik! Hati berbunga kembang. Kain macam cotton ni susah sangat nak cari. Cari di Perak tak da, Penang tak ada, Shah Alam..? Jakel tu jual mahal-mahal, padahal kain tu bukan gila babeng pun.

Kain cipon lagi aku tak adored sangat. Tak menarik tahu.




Aku rasa aku dah banyak warna hijau. Memanglah tak berapa nak memuja hijau tapi kaki ni gedik sangat nak ke area kaler hijau tadi. Nampak soft. Ingat nak ambik merah kelmarin, merah kan dah ambik yang polkodot tu. Semeter RM 3.80. Kedai yang seberang sana semeter RM 2.00. Bodoh tak aku? Tamak tak aku? Ada yang jauh lebih murah. Berkira sangat aeh! Yelah, seboleh-bolehnya kain cotton ni, yang murah tu lah yang ori. Sekarang kain cotton dah di renew, dah jadi lebih kurang silky cotton. Dah jadi silk tu, itu bukan lagi taraf cotton okay. Kain cotton mesti keras, itu syarat pertama. Sudahlah hang.

Wordless Wednesday #7




October 22, 2012

EYEBAG





Tak awesome tahu! Dah siap edit background datang dekat mata jadi hodoh! Hodoh gila! Spoil betul la.
BECI BECI BECI!

October 21, 2012

MIRZANAH SABIRAH


Orang kata kalau nak bersuami/beristeri, cari  yang dia lebih cintakan kita. Yang bukan kita cintakan dia lebih-lebih...Urm.. Macam mana ayat ni. Salah tu. Okay macam ni, kalau nak pilih pasangan hidup, orang tua cakap, ni bukan orang tua cakap. Ini memang "saranan" dalam Islam, supaya cari pasangan yang cintakan kita lebih dari kita cintakan dia. Faham? Cukup. Tak tau macam mana nak cakap dah.

........

Mirzanah Sabirah binti Muhammad Sulaiman. 
:))



Nama dia ajer dah habis ruang kosong nak isi nama. Biasalah buku budak sekolah rendah, line cukup-cukup jer nak tulis nama. Panjang nama kau, kena  potong. Budak kecik-kecik mana la pakai shotpom macam budak U. Hesh. She is Indian Muslim.

Sudahlah, banyak merepek jer.



Mirzanah Sabirah :) Senyum aku bila nampak gambar dia tadi. Lama sudah tak jumpa dia, dah kawin rupanya. Menetap di Penang. Patut la tak pernah jumpa lepas tamat sekolah. Sekolah rendah pulak tu. Bukan menengah. Hurm, bengong jap. Takpe lah Mirza, asal kau bahagia aku bahagia.

She is my super kind, honest, polite and so on. She have sincere attitude, she is not a  kind of betraying friend. How aku tau? Simple.

Waktu kelas dulu aku selalu buli dia, eh tak la buli sangat. Kami kawan baik. Baik, kamcheng. Mirza selalu bawa bekal pegi sekolah. mak dia rajin sangat bawak makanan, si Mirza ni rajin betul  pelawa aku makan. Hesh. Sedap tau mak dia masak, aku ambik la. Masa tu kan budak-budak. :) Macam-macam mak dia masak tau, samosa, nasi lemak, cucur la. Aku ambik, ambik. Aku makan. :)  Dia tak kedekut nak kasi aku, aku pun jadi tak malu nak mencelah waktu dia makan. Ihik!

 Nampak tak senyum memanjang je si Mirza ni?
Ihik! Tahniah la sangat-sangat awook!

Ni ha Haji Sulaiman. Yang kayuh basikal dulu.
Yang hantar Mirza pegi sekolah tiap-tiap pagi bersama basikal dia. 
Ni la laki tu.

Mirza dulu suka makan nasi ayam tau. Masa tu harga nasi ayam 60sen jer. Tapi Mirza selalu beli yang 80sen. Dia ambik ayam lebih. Aku tak, aku ambik yang 60sen. Aku masa tu memang si kedekut  sangat. Nak beli kacang yang 20sen tu pun aku bekira. Nak beratur satu, nak tunggu satu, nak tunggu mak cik bungkus kacang satu. Semua tu ambik masa tau. Jadi, simpan duit. Balik rumah taruk dalam tabung. Balik pada cerita nasi ayam tadi, bila waktu rehat aku dengan dia keluar sekali lah. Kadang-kadang kalau aku keluar awal aku beli nasi, dia datang kemudian, dia belikan air sirap merah. Fuih! Dulu dia kalau dapat kari ayam kemain laju makan. Dah tak nampak aku kat sebelah. Sekali aku toleh, ayam yang gemuk tadi tu tinggal tulang. Penggermar ayam yang tegar dia ni. Habis makan, kami bangun sama-sama, bawak pinggan dengan gelas tadi masuk dalam besen. Kalau cuci tangan kan, Mirza selalu ambik paip yang pertama tu. Aku yang second. Ntah apa yang dia minat sangat dengan paip first tu tak tau la. Biasanya kami makan tak lama, habis makan kami duduk di taman.

Mirza terror matematik tau. Dulu kan aku benci gila subjek matematik. Tersangatlah menyampah dengan subjek ni. Cikgu yang ajar tu tak best. Aku ingat sampai sekarang nama cikgu tu. ZAHARANI. ZAHARANI. Aku panggil dia nenek sihir. Sebab kan, kening nyer tebal macam ulat bulu. Gigi jongang. Mata selalu tebeliak macam orang kena sampuk. Tapi aa aa aa, dia putih melepak. Okay bayangkan sekarang muka dia... Mirza :) Dia selalu tolong aku buat latihan matematik, ajar aku, tunjuk cara yang mudah. Tak tau lah apa yang dia minat sangat dengan math ni. Aku tengok semak je number banyak sangat. Sabar je dia ajar aku, langsung tak melenting. Tenang. Kerja dia semua teratur. Memudahkan aku nak meniru sebenarnya. Ha! Satu lagi, waktu testdia selalu bagi aku tiru tau. Tak mengungkit langsung dia, diam je  even dia tau aku meniru. Itu lah sahabat sejati.

 Macam mirjol.

Bila ada kelas tambahan waktu malam, lepas Maghrib je aku akan kol Mirza. XOXO . Dia pegi kelas macam mana? Meh aku cerita meh. Tau tak basikal orang tua yang tayar dia besar tu? Basikal tu la bapak dia guna nak hantar pegi sekolah. Dari jauh aku da nampak dah tocang kiri kanan dia tu. Heh! Aku selalu tarik tau tocang tu. Pastu Mirza merajuk, aku pujuk la balik. Baik balik. :) Sayang kau.  Dia ni kalau merajuk memang payah nak pujuk. Payah gila tahu. Jenuh nak pasang ayat sedih baru elok balik. Takpa2, sahabat sejati takkan mudah mengalah  nak mempujuk sahabatnya. Cerita kelas malam tadi kan? Waktu kelas malam tu kan aku dengan dia selalu duduk tepi tingkap, katanya angin malam sejuk. Hesh. Kan sangat seram sebelah kelas tu ada taman. Jadi pokok plak semuanya dah tua-tua, dah menyembah bumi. Seram kalau malam-malam tengok ke taman tu. Gila punya qeja. Mirza punya pasal aku dok jugak lah, tapi dengan syarat dia yang duduk tepi tingkap. Aku tak mau!

Anyway, congrats on your wonderful day Mirza. Agaknya dia dah lupa aku kot. Takpa lah, dulu kau buat aku bahgia. Sekejap sangat kita kenal tapi kau baik. Gaduh-gaduh aku jugak kau cari. Gaduh-gaduh aku jugak kau cari. Kau gelak aku gelak, kau nangis aku pujuk, kau merajuk aku peduli. Tu baru sahabat! Moga kau bahgia sampai Jannah Mirza. Dah nikah dah kau. :)



Bahagia sangat kau da kawin Mirza. Cepat-cepat deliver baby tau. Lama sudah tak jumpa kau. InsyaAllah nanti kita jumpa lagi.

October 02, 2012

TUDUNG


Seseorang yang lahir sebagai seorang perempuan akan kekal sebagai seorang perempuan hingga ke akhir hayatnya. Begitu juga dengan lelaki, kekal dan tidak pernah akan berubah. Jika yang berubah itu, wallahualam. Berserah saja pada Nya.

Usai solat Zuhur, tiba-tiba aku fikir lagi tentang apa yang terjadi. Sungguh aku masih terasa dengan kata-kata dia. Aku tak terfikir langsung  hijab yang aku sarung, dipersoalkan. Terasa bodoh pun ada, terasa dipermainkan pun ada, rasa macam digelakkan pun ada. Seboleh-bolehnya , janganlah hijab yang aku sarung ini dipertikaikan. Kemudiannya di-relate kan dengan sikap aku. Itu akan memalukan aku. Jujur aku cakap, aku malu dengan setiap baris ayat dia.

Ada hikmah bila dia mengungkit soal aku bertudung. :) Terima kasih di atas peringatan kau, AzwinAzman.

Bila mula-mula kau persoalkan tudung yang aku pakai ni, aku rasa otak kau tak berkembang. Kau boleh ungkit hal lain, tapi tudung yang aku pakai jugak kau ungkit. Rasa macam kau dah hhabis point nak tembak aku. Bila aku baca status kau, aku bosan tau. ::) Tapi tak mengapa, dah setakat tu je kau boleh berfikir nak buat macam mana. Apa kata kalau aku kata rambut kau keras macam dawai? Karat plak tu kaler rambut kau. Hodoh eh! Plus dengan baby face kau tu, annoying tau. Enough-enough. Kalau aku lawan kau, itu tandanya aku bodoh  jugak. Lets think more deeper and think positive. Baik, aku ambil kritikan kau pada tudung aku sebagai cabaran untuk betulkan diri aku. Enough Fatin. Proceed to my view..

Dan sepatutnya bila aku berhijab, sikap aku terlindung. Bebas dari segala perkara-perkara buruk. Kerana tudung yang menutup itu aku bukan sekadar  menutup rambut, walhal ia sebenarnya menjaga maruah kita sebagai seorang wanita Islam.

Tudung itu menjaga hati dari berprasangka buruk, menghalang telinga dari mendengar perkara yang tidak elok didengar, menjaga mata dari melihat yang tidak baik dipandang, sekalian menjaga tutur kata supaya tidak lancang berbicara. Baik luaran atau dalaman, itu lah hikmah apabila kita wanita Islam bertudung. Aku tau, aku tau. Tapi tak amalkan. Aku pulak bodoh,  tapi tak buat.

Paling penting untuk menjaga kesucian kita, sebagai seorang perempuan.

Malam pertama aku bersama suami, pasti aku akan hadiahkan dia hadiah terbesar yang aku ada. Teka? Alhamdulillah, "she's" still with me, and taking good care of  "her". I'm not proud dengan apa yang aku ada, just wanna share in this online diary, whats inside me and and outside me. With hijab's, now I'm more confident to face with all possible. HEW

Sekali lagi aku ucapkan terima kasih pada AzwinAzman kerana menyedarkan aku banyak buat silap dengan keadaan aku yang berhijab. InsyaAllah aku akan perbaiki diri. Masih ada peluang kan?

Aku akan anggap kehadiran kau sebagai satu kenangan yang  indah walaupun sebenarnya kehadiran kau buat aku sakit hati. Ishhhh!

Sudah-sudah.



Half conscious writing.


May 12, 2012

YAY! CUTI...!


Fuh! Syok sungguh main-main pergi kelas. Main-main keluar kelas. Main-main waktu dalam kelas. Oh! Itu memang perkara bagi aku. Aku memang suka berpeleseran pada waktu yang tidak menentu. Andai kata esok aku ada 2 test, malam ni aku masih lagi berkeliaran dalam kawasan rumah. Aku boleh cipta jadual sendiri, nak ambil test esok atau kemudian. Kalau kemudian, aku kena ambil seoranglah. Sebab coursemate yang lain dah ambil dulu. Dan, perlu aku uarkan bahwa aku sangatlah menghargai aktiviti membuang masa tengok website shopping. Haih! Sungguh lah aku memang kurang menitik beratkan soal pelajaran. Eh tak! Aku masih waras okay. Aku masih lagi sibuk nak belajar untuk final. Itupun semata-mata nak final lah. Kalau tak final memang harroomm nak tengok aku mengadap kitab-kitab ekonomi.

Baik, hari ini aku pulang Kedah. KEDAH. Okay, faham tu? Pulang KEDAH, bukan pulang PERAK. Perak tu memanglah bukan tempat kegemaran aku. Sumpah aku rasa tak seronok. Satu perkara yang aku seronok pasal bila ada di Seri Iskandar ialah peti ais di rumah sewa. Sumpah aku cakap. Waktu  aku minum Juice Orange Tropicana Twister tu, terasa sangat-sangat bahagia yang over! Aku nikmati setiap teguk air. Mak aih! Air paling sedap kalau na dibandingkan dengan nasi tau. Tahukah anda cuaca di SI sungguh melampau-lampau panasnya? Tahukah anda bila tidur waktu malam aku rasa macam tidur dalam ketuhar? Tahukah anda satu-satunya tempat yang sejuk adalah ruang tamu rumah sewa aku? Tak tahukan? Biar. Tapi.. Aa..Aa... Anda semua tidak akan pernah tau bahwa aku ada sekaki kipas yang halakan betul betul depan muka. Yakni kipas yang aku letak atas katil single aku, dimana 1/3 ruang pada penghujung kepala aku khaskan untuk kipas keluaran Singer. Kipas itu yang aku anggap sebagai penghawa dingin. Kipas yang kadang-kadang buat rambut aku jadi kusut, macam rambut yang diikat dengan ribbbon. Ya ampun bila bangun pagi jenuh nak ungkai satu-satu. Rambut aku sudahlah kering macam dawai. Well, rambut yang tidak dipakaikan conditioner memang macam tu. Macam sakai.

PAUSE.
Okay cukup.

Sebenarnya bukan itu agenda yang nak disampaikan. Agenda utama yang hendak dikhabarkan ialah aku dijemput untuk menghadiri majlis adat istiadat konvokesyen yang ke -76. Aku batch  yang ke-76 okay. Yet, aku masih lagi dalam lingkungan yang agak awal menerima scroll. Kan? 76 tidaklah sejauh mana pun. Selagi belum cecah angka ratusan, dan tetaplah aku dikira sebagai antara batch yang terawal. Walaubagaimanapun, UiTM sudah lebih satu dekad! :) Clap  my hands!

Baik, sempena untuk menghadiri majlis bersejarah tersebut. Aku dan insan-insan yang terlibat telah sedaya upaya untuk mendapatkan tandatangan dari pensyarah yang berkenaan. Apa namanya.. Ya!! Borang pengecualian kuliah. Aku, Adele, Azreen, Dena, Aina, Nazirah, Ifa... Sapa lagi eh? Cukup la kot. Nak dapatkan sign bukan senang. Bila dah dpat tu, borang tu aku tertinggal dalam bilik. Aku confident keluar bilik heret beg roda, ingatkan borang tu dalam fail. Dah setengah jalan baru ingattttt aku tertinggal atas katil!! OMjay!!!!!! Nak patah balik?? Memang tak la. Jom teruskan perjalanan. :)



Adele!
Aku baru ambik sekeping gambar dia.
BATTERYEXHAUSTED.
Okay fine.
Meluatttt!

Eh lupa nak huraikan brooch kat atas tu. Tu aku beli. Buang duit. :))))

May 04, 2012



FINALLY 
COMMENT 
BOX 
SUDAH 
BERFUNGSI. :)

:)


April 30, 2012

ADA APA DENGAN RUMAH ... ?






Huaaa!!!! Huaaa!!!
Cak! Tekejot tak? Terkejut tak?
Tak eh?
...


Erm..
Tak apa. Aku pun tak terkejut jugak lah macam tu. Hueeeee :(
Besar pulak date di situ. Haih, abaikanlah. Asal nak upload gambar je mesti ada kekangan. Payah.

Well, cuti 10 hari dah tamat. TAMAT. End. Sedih, sebak di dada, dada yang penuh dengan ilmu. :( Tak mau balik Perak. Tak mau. Tak mau tahu!

Aku seronok di Kedah. Aku seronok  berpoya-poya dengan FB, seronok berpoya-poya dengan youtube. Seronok macam tak tahu nak ekspress macam mana. Seronok macam nak angkat skirt ni. Seronok baq hang! Aku suka sangat petang-petang, lelaki kegemaran tolong petikkan buah jambu air, kemudian dilonggokkan atas meja depan mata ku. Suka sangat situasi pabila diri disua-sua dengan makanan. Cuma bezanya suapkan ke mulut sendiri :) Kalau ada suami pastilah aku akan berada di atas ribaan dia.

"Abang-abang, ayang nak jambu. Abang tolong buatkan sambal nak cicah boleh tak bang?"
>o<

Tak jauh pokok jambu air ni. Dalam halaman rumah jer. Hulurkan tangan, goncang-goncang batang pokok. Mesti dia gugur. Mencurah-curah. Sebab pokok jambu air ni sensitif, dia tak boleh tergerak secara tak sengaja. Dia sensitif dengan sentuhan. Tak percaya? Cuba pergi tendang kuat-kuat pokok jambu air. Mesti jatuh segerombolan.

 Bunga ni.. Bunga ni batang dia tak cantik, daun dia tak cantik.Tapi bunga dia cantik. Aku suka warna ni. Tidak terlalu over pink, ni kaler pink mekar. Tahu? Kau tak tahu. Kau tak faham, aku tahu.

PAUSE.
Abaikan.


And Now!! With big of my heart! I present to you "Lelaki Kegemaranku"
Clap your hand. Clap your hand!


Duduinkkkk
Duduinkkkk
...
...

Ehheheheh! Ayah! Suka mencangkul. Cangkul sampai tinggal tanah botak.Tak sempat nak curl-kan rumput depan rumah.


 Hek!Hek! Selamat pagi cikgu!

 Pelam cherry depan rumah. Sudah aku katakan, rumah aku dalam dusun. Nak buah apa lagi? Cakap saja.
:) Terima kasih, dulu ayah tanam pokok bunga. Sekarang pokok buah. Tulat, tanam sayur pulak. Seterusnya tanam dinosour ye ayah.
.
.
.
.
.
.
..

.




------&; Besok balik Perak dengan Adele. Aku tak suka Perak. Babey.

Selamat Malam.

April 27, 2012

CARA-CARA MEMAKAI TUDUNG YANG BETUL. Sila tonton wahai perempuan.

Hey! I'm back!
Hey! Aku seronok! Seronok cuti!
Seronok buang masa! Seronok besarkan badan!
Hey! DAH NAK KONVO! Takkan nak menghadiri majlis tu dengan saiz badak? Hey!
Nanti huduh! Tak jelita da!
Ada aku kisah?

Well, itu bukan tujuan yang sebenar I post entry okay. Sila teruskan membaca ayat yang seterusnya.

You know what, I sangat-sangat terkezut melihat pelbagai jenis picture yang diupload. Sudah semestinyalah di laman muka biru. Shitt! Aku sendiri tergoda tengok.Astagfirullah Fatin......

Kalau lelaki yang tak tutup aurat aku tak tahulah kan batasan mereka macam mana. Tapi kalau perempuan, aku sangatlah menitik koma beratkan bertapa pentingnya kita sebagai seorang perempuan to covered our chest. Tahu?

Tak tahu? Lantak hang lah.

Mari-mari I tunjukkan gambar tembikai 2 kilo.. Tak perlu beli, hanya melihat sudah kenyang.

Baik-baik, pada mulanya aku bertekad nak uplod gambar sensorr tersebut. Memandangakan ia boleh mengaibkan gadis tersebut, maka aku tahan dalam hati supaya tak uplod gambar tembikai 2 longgok tu. Maaflah.

How come perempuan tengah angkat tangan, sambil jarinya menunjuk ke atas, dan kamera pula di bawah. Kononnya nak tunjuk tengah memandang ke langit. Tak sedarkah awak punya tu up-up to the sky? Ish!

Kadangkadang agak malu dengan diri sendiri sebab once before saya pun pernah pakai tudung macam tu dulu. Dan, dan, tudung perempuan tadi tu selempang.

Baik-baik, berikut saya sediakn cara-cara pemakaian tudung yang tepat. Sila tengok. Jangan nak skip eh. Tembak kang.


video

Simple je kan pakai bawal? Jadi mengapa perlu sia-siakan usaha anda untuk bertudung? Alang-alang pakai tudung tu, biarlah mengena. Ye dak?

Kalau kita pakai baju kurung, kaki semua dah tutup. Then, kita akhiri dengan 2 selempang di dada. Cantikkah macam tu? Janganlah. That's why pakai yang menutup, jangan dinampakkan yang tersembunyi. Indahkan yang tersirat, baru nampak wanita melayu sejati. :)


April 20, 2012

FIRST MID SEM HOLIDAY WITH ADELE

....
...
teettt..
...tettt..
teett.....

Berdasarkan tajuk di atas, dapat la disimpulkan bahwa sanya, saya cuti 10 hari + cuti buat sendiri 2 hari. Memandangkan hari buruh bekerja jatuh pada Selasa ni, 1 MAY 2012, jadi cuti tambahan tu saya buat sendiri. Sebenarnya tak ada kelulusan dari pihak lecturer, namun aku gagahkan diri jugak, aku cekalkan hati nak ponteng kelas Arab. Tapi.. Er.. Er.. Sakinahtul kena balik Seri Iskandar hari Ahad sebab Isnin tu dia ada presentation. So saya perlu solat istiqarah kot nak balik bila? :) Aku presenter yang ke 35 (semua 41 presenter). Bangga ooohh. Boleh tengok ornag present macam mana. Then aku akan buat lebih dari mereke-mereka. Ada gelodak rasa proud di situ. Cait.

 Baik-baik. Jangan melencongkan diri dengan pendahuluan yang tak related dengan entry ni. STOP.

Ehem! Pada peringkat awalnya Adele dah rancang nak bertolak balik Kedah lepas habis kelas pukul 4.30. Memandangkan kelas hari kamis tak ada( hari lahir sultan Peraks), jadi Rabu tu dah boleh balik. Kelas hari Jumaat burned. HAHA.Suka sangat-sangat.Lecturer QMT sangatlah kerek baq hang! Aku setiap kali nak masuk kelas dia mesti migrain. Cait. Perasaan relax tu dah tak ada. MATI die I. Hey salah taip lagi. Baik-baik. Mara lah kita ke arah tujuan sebenar.

Tup-tup petang Rabu tu hujan turun macam tak mau-mau berenti dah. Eshh! Ingatkan hujan 30 minit ka kan, ni dak wuih lama baq hang. Dan--Dann..-- Daann... Bila sampai rumah sewa dalam jam 4.45 tu, hujan makin lebat. Tak nampak jalan. Kelabu sungguh langit. Dengan pokok bergoyang-goyang macam tengah bye-bye, dengan putih nya. KUSsemangat. Okay, aku dengan DayanaDoli lupa bawak kunci rumah. Lalalala. Sing a song to me! Ergghh! Tension bangang. Actuallly aku tak lah tension sangat. Cuma petang tu kan dah set nak balik Kedah, so bila plan tak jadi rasa hampa dan merana lah. Mungkin ada hikmah bila tak boleh balik. 

Petang tu hujan, kilat, petir,  dengan bekalan api memutuskan pertalian dengan rumah kami, memanglah dahsyat. Horror afternoon tahu??? After 20minit tu Mama Shida balik hantar kunci. Thanks a lot Mama. Lepas hantar kunci Mama keluar semula, kemana tak tahu aeeh.

Luckily selepas 15 minit kami masuk rumah, satu bunyi kuat terjadinya di situ. Anggap sajalah satu bunyi letupan bom. Memang lah tersangat kuat. Ya ampun nasib Adele dgn DinahDoli ada. Kalau tak aku tak tahu nak nyorok muka bawah ketiak sapa. (Aku termacam nampak satu bebola putih depan mata masa tu. Lepas tu meletop. Macam tu lah. Sumpah tak bohong macam selalu.)

Dengan redha, Cika, Adele, DinahDoli, and Sakinahtul  DECIDED balik hair Khamis sajalah. :)
Allah lebih mengetahui apa yang bakal berlaku, mungkin ada hikmah aku dengan Adele balik lambat.

KHAMIS PAGI 10.30 PAGI

Aku bangun Subuh pukul 7.00 pagi. :) Tak sengaja. Tapi aku solat jugak. Tak sengaja, tak sedar. Subuh memang aku liat banyak. Kunci jam tu macam tak berguna. Sila baling jam tu ke dinding. Lepas solat tu aku kemas barang. Masa tu kelam lagi lah dalam rumah. Aku dalam keadaan lali tu niat nak ambil baju atas sofa kat ruang tamu, tertiba aku nampak bayang-bayang hitam. Besar doh! Aku patah balik. Aku masuk ke bilik semula, aku tekup muka. Cilakak besar nak mamfus objek tu. Erggh! Aku atas katil aku pikir, hantu apa yang office hournya pukul 7? 

Aku bangun balik, aku jalan slow-slow. Aku jenguk sikit-sikit makhluk tu. Ada. Dia kat situ lagi Aku mara lagi ke depan. Aku tengok dia bentuk segi empat ada 2 batang di tengah-tengah. ........ Mama Shida punya penyidai. Aisshhhh!! Orang tua  ni dia angkut penyidai dalam rumah!!!! Panjat gugurl!!!Mesin rumah kami rpsak, tuan rumah malas nak baiki(tak prihatin. dah banyak kali bagi tahu. Bila bagi tahu  tuan rumah buat muka dahi berkerut. Macam teruk sangat masalahnya). Jadi Mama Shida hantar ke dobi lah. Aku spin pakai jari-jemari. Rajin tak? Rajin tak? Itupun ada lagi air meleleh. Okay Cika dah berani pi kat sofa. Aku iron baju  maxi hijau, lepas tu sambung bobok. Tapi serius  aku cuak tengok penyidai Mama Shida.

PUKUL 9.30. ADELE KOL. SIAP. BERANGKAT-BERANGKAT.

Dalam setengah jam selepas kami bertolak tu, kami berenti makan. Adele punya menu sedap. Sedap. KEDAH PURE.

Ni menu Cika lah. Keli bertemankan pucuk ubi masak lomak. Sedap doh ikan tu. Pandai mak cik muka kelat masak.


 Menu ADELE. Sedap. Aku rasa aku ada melintas kat kedai ni, tapi tak nampak ada gulai ikan ni.
.
.
.
.
.
.
.
Ada benda dalam pinggan tu yang aku suka.....
.
.
.
.
.
.
.
.
.

 Bilis ikaaannnnnnnnnn dan sambal belacan :)
Slurrrpppp! Ni kalau dapat ni minum Milo ais plak. Maunya tebongkang puas. Sluurrrppp


 Lepas makan pergi tandas. Ada pucuk ubi terlekat pada celahan tetet..tetet...etete... Malas nak taip perkataan ni, nanti korang gelak.


 Tinggal la saya seorang selepas ADELE balik. Dia tinggalkan aku dekat GIANT!
AKU TAK BOLEH TERIMA HAKIKAT NI. 
TAK BOLEH!

Why babe??

Aku nampakkkk......
Aku tak sengaja ternampak icon merah.... K.....F......


 .......



SELAMAT BERCUTI :)))

April 18, 2012

Wordless Wednesday #4



SIAPA MASAK HA?


Siapa masak hari ni?
Siapa masak hari ni?
Siapa masak hari ni?
Cukuplah kot?

Baik, baik... Sakinahtul Adawiyah masak. Tak tipu.


 Menu utama ni okayh?Sakinahtul Adawiyah masak. Dia kalau goreng ikan 4 kaki mara kebelakang. Bukan ke depan. Sakit sungguh diri aku  tengok keadaan macam tu. Baik, baik.. Mata ikan tu sebenarnya besar. Jadi bila dah kena minyak panas dia akan tembak merata-rata tempat. Wuisshh! Si sakinah ni bila mata ikan meletop dia kata "Eeee... Habis baju aku". Owhhhh.. Dia memang sayangkan baju dari rezeki.. Astaghfirullah.... Digorengnya ikan tu sampai rapuh.. BTW, thanks nah. Paling kurang ada rezeki kami. Syukran :)

 Kononnya nak makan sayursayuran........
.
.
.
.
.
.

Taraaaammmmm!!! Sedap tak? Tak sedap? Eh bukan Cika masak. Ni Dina dengan Sakinahtul yang masak. Saya tolong tengok jer. Cukup kenyanggg.. Bluuurrrpppp :)
Dorang campak macam-macam perencah. Erm.. Tak tahulah ada dara 2 orang tu....


Telur dadar kukus dengan garlic :) Ni mama Shida masak. Master chep buat. :) Dia punya hobi beli barang-barang dapur. Cita-cita dia mnak jadi tukang masak, tapi dia  ambil course Akaun di sini. Jadi di sini Mama Shida dah salah pilih hala tujunya. Betul lah. Tak tipu! Erggg




TIDUR.....
z.z.z.z.z.z.z