SMS WITH LOVE

EACH OF YOU

July 08, 2010

Kerja Saya dan Mereka


 HYE-HYE

WELCOME BACK FIQAFI!!


Uhh!! Sugguh dan sangat penat hari ini,hari ini ok!! tidak pada hari lain. argh! Rasa mcam nak menelentangkan diri dan berbaring dalam posisi yang amat aneh. Ya,hanya itu yang diidamkan saat ini. Eh! Sudahla fatin. Shut! Pagi ni bangun awal pukul 6.30 semata-mata nak mandi awal. Ya,frasa nama yang tepat,bangun awal sebab nak mandi awl. Sebab apa? Sebab nak siap awal dan pegi kelas awal.
Tidak sedar rupanya ada sejenis ayat yang indah tercipta dalam kehidupan seorang 
Si Bulat seperti I



Hahaha.. Abaikan ye kawan-kawan..
Hari ni kelas mula pukul 11 - 12.50. Tapi lectre lepas awal. Macam tu ka? Alah fatin,mcam tak biasa plak..
on the way nak balik tu,hujan turun dengan riangnya sambil membasahi tubuh aku.! Argh! Geram,aku lupa bawa payung. Dekat rumah banyak la. Oh tidak,saya memang tak memiliki sebatang umbrella pon. Maaf,saya alpa. Kesan dari air hujan,aku pening. Ye la,dalam hujan tu aku ngan Fim redah balik ke kolej. Sebelum kami proceed ke bilik,kami singgah makan kat dining dulu. Ingatkan dah kepala using kena hujan hilang la selera. Tidak sama sekali! Selera semakin bertambah dengan jayanya. Hasilnya saya bangga kerana kenyang. Alhamdulillah. Satu hal lagi,bila dah sampai dalam Kompleks Kesinai,hujan turun lagi!! Aiyoh!!! Macam mana ni......................???????


Dengan riak wajah tenang,kami berjalan dlam hujan dengan wajah yang  teruja. Kononnya gadis redha,padahal kain da lencun. Tidakkkk!! Kasut pisangku dah kotor!!! Nanti balik kita cuci ye nakkkk? Mendaki tangga setinggi 4 tingkat memang sesuatu aktiviti yang indah. Penat.Habis je kelas petang pukul 4.30..
Tiba-tiba Umi Salmah buka mulut.
"Weh,jom balik petang ni. Kelas hari Kamis Jumaat batal. Sabtu Ahad dah tentu2 cuti.Jom r wehhh....??"Okeyhhh!!! Beres!!! Jom balik !!! Pulang ke kolej masing-masing dan pack barang!!Dalam masa 30 minit kmi buat keputusan yang drastik. Boleh berjaya ka kalo kerja nanti attitude macam ni??
Doa yer fatin.. 



Tot tot tot tot...
Da sampai di stesen kereta api..
okey!! Babak seterusnya.. Dah bli tiket ni... Train sampai selepas20 minit kami betenggek kat kerusi tepi2 tu..... Nak naik train kami berpecah... Nita sorg,Umi dgn Nana, Aku dan Fima. Naik train je berpelukan la kami ni,ibarat nak balik cuti semester. Padahal Ahad ni nk jumpa lg.... 



Alamak Fim!! Kita salah gerabak la!!!
Weh cepat cari gerabak R!! Masa dah suntuk. Train ni kalo benti tak ingat orang dah,kentut je brenti. Tak lama. Masuk mencelah kat cafe dalam train ada dua orang mamat tengah minum ...

"Hai adik,mai minum sekali." Tak layan!
Teruskan cari gerabak...
"Eh Fim!! Ni apasal kawasan katil ni. Kita tak boleh pakai katil . Nak balik Alor Star je pon."
Oh patah balik.... pusing lagi...... Ada mak cik dalam train tanya gerabak apa? Fim ckp R.. mak cik tu jalan,kami pon membontot je lamak cik tu. Tup-tup dia masuk tandas. Patut la laju je jalan.... Da patah balik jumpa Umi plak!! Adoiiii!!! Umi cakap gerabak kita kat depan...

"Apaaaaaa!! Fim macam mn ni???"
Langkah seterusnya kami turun terus dari kereta api. Berlari-lari cari gerabak R....
Tak jumpa!! Argh!! Naik je la!! Nanti telepas plak!!!
OH!! Kenapa kami lalu kat cafe lagi ni?
dan sekali lagi..

"Hai adik,mai duduk minum dulu.'" Aku rasa macam nak bagi pelempang je kat mamat bangla tu. Gatal!! Miang!!!
Akhirnya,dah jauh berjalan.....
Tau x kami duduk dekat mana????? Kami duduk SEBELAH UMI !!! 



Bukan ke bagus kalau dari awal kami ikut Umi????
Ada pertanyaan di sini..
Dah dapat seat,kami gelak tebahak-bahak. Mana taknya,ada la 3-4 kali kami lalu kat cafe,dan selama tu jugak mamat tu ajak minum. Addoooiiii!!!!!!! Yang tak tahan tu lari keluar dari gerabak,pecut cari huruf R

Perjalanan pulang ke rumah sangat seronok...... Ada teman.........










4 comments:

Umi Salmah said...

apa ni tin lagu jiwang...
wei, tu la aq dh kate.. jgn ikut Fim die pon xsure coach mane! hhaha kn dah sesat =)

Bum-bum Corner said...

mana la aku tau las2 balik kat seat ko...... ee
awal2 tau aku tak lari joh2...

~fiM.uNdefiNed~ said...

eh aq tnye sally pon suwuh aq g gerabak sndiri...huhuhu~
asal la ramai sgt owg ader kat train time opis hour..tah pape je semalam tu..

Bum-bum Corner said...

bukan orang opis ramai... orang Padang Besar la........... dorang pon ade opis gak... hahaha