SMS WITH LOVE

EACH OF YOU

July 05, 2010

Dunia Baru

HYE-HYE

   Bermulanya dunia baru dalam hidup saya. Sungguh tak terduga semester ni banyak kelas yang DIcombinekan. Lagi sekali,Sungguh aku tak percaya. Bila combine,hak nak bersuara agak terhad. bukan agak,tapi memang terhad. tak percaya.disebabkan UITM dah terlebih kapasiti  dalam kampus arau,kami sebagai pelajar terpaksa menerima kekurangan. siStem lama tidak diupgrade. tapi x pa,mengikut kata pengarah,mereka nk membantu pelajar Bumiputera. Let it be. bia aje la....

       Ok,balik pada cerita yang betul,saya sangat rindukan mak dan ayah. dan juga abang degil saya. Rindu la,yang penting aktiviti setiap petang dah x boleh dilakukan dengan ringan tulang. apa tu? Sapu daun kering. aktiviti ni tak begitu mengujakan,hanya bagi sesetengah gadis saja yang suka kegiatan ini. pasti saya akan rindukan ayam goreng dan masakan mak. dan juga ayah yang suka menyoal siasat setiap susuk tubuh yang  keluar masuk melalui pintu rumah kami. ayah,sungguh ayah ambil berat. :-) sayang ayah.

       Kemarin dalam lingkungan jam 6 petang,saya sampai di perkarangan UITM. parents yang hantar. lama dah tak jenguk syurgaku Arau. ( dalam hati mencebik sebab tak rela tinggalkan rumah tercinta). sebelum pulang,mak ayah bagi elaun cket.. ekekek.. buat belanja ya nak,bukan shoping. Amboi mak,mentang -mentang CMART baru buka.  lawak je mak yer... Sayang mak n ayah.  LOVE U!!! Dah sampai kat Kolej Teja,Umi ada lam bilik aku. ok... kita lepak la.. Malam tu lepas sembahyang Isyak,aku g  makan kat bilik Teha. Makan ramai-ramai la. Gelak punya gelak da sampai pukol 10....... lepas tu masing-masing beramsur pulang ke bilik sendiri... termasuk aku.. da masuk bilik tu mata lelap tak lelap.. main-main na!!! golek-golek atas katil,pukol 1 baru tdo.. haaa... romate baru  aku,Yayen ngn Cha E nyembang .. tejelepok la aku kat katil tu.. hati tak tenteram... Fikir pasal mak ayah... Ome....  dan juga Loving Fiqafi...

INI PUN TAKAT ONLINE KAT LIBRY JE. WIFI DA X ADA LA!!! ARGH!!! pasti aku rindukan CIK BLOG ..
entry kali ni agak kecewa cket sbb aku menulis tanpa rasa teruja,.
maaf la ye,. tengah cari mood yang sesuai untuk aktif berblog semula.
kalo x nak bace g tdo. ok???
BUBYE READERS...

(ENTRY NI BORING)

2 comments:

Umi Salmah said...

bye2 beringin!!
wei asal pink2 ni =(

RHEA said...

Assalamualaikum..

saya Rhea dari Blog Ezany-kun..

kelmarin awak ada tanya bagaimana nak join contest tu..

syarat2nya di sini: SYARAT-SYARAT..

kemudian, awak perlu menyambung cerita ini: MENYAMBUNG CERITA.. dan bila awak dah siap tulis, letak link entry cerpen awak, juga di komen BLOG ini..

selamat berkarya.. :)
tarikh tutup 31 julai 2010..
setakat ni saya tengok dah ada 6 peserta yang submit cerpen tu..