SMS WITH LOVE

EACH OF YOU

December 05, 2010

Journey To Sarawak

OMG! Please tell me that this is not day-dreaming! Oh! Got headache like this!!
Ok stop blabering fatin!
Right now currently waiting for next flight. And also currently I'm on gap time. So,wanna use this huge time to create something valuable story. Bukan apa,nanti dah aada anak menantu boleh la baca blog nenek ni ya? Tu nenek balik kampung,nun jauh di sana Sarawak. Memang mual la sepangjang jalan. Tak pernah2 mual,tiba-tiba mual. Wassssehhh! What happen? Pregnant mungkin? Ceit kau!

Dapat lihat objek  yang berwarna hijau di atas?? Ya, itu mak saya. Sungguh mak berasa sangat excited nak balik kampung halamannya. Orang baru nak scan beg, dia dah lepas dari pintu gate One. Laju sungguh. Keterujaan yang amat tidak disangkakan.

Woke up at 6.00 a.m tadi. Sungguh aku malas nak mandi.  Barang aku pun banyak yang tertinggal. Yang penting losen@losyen kewanitaan terlupa nak bawak. Lupa nak bawak ok! Bukan sengaja. HUKHUK! Baik,apabila mencecah hujung jari ke arah air yang jernih,terasa seperti aku kini berpijak di bumi Kutub Selatan! Sioooot sejuk!! Memang bapak la kan! Tak tahan tuh!  Dah nama nak jalan jauh terpaksa aku mandi. Bukan apa,nanti kalau tak mandi makin wangi plak badan nih. Ceit!


Cek tiket! Mana tau salah seat mungkin. Agagagaaga!

Pukul 7.00 a.m dah bertolak ke airport. Kawan ayah yang tolong hantarkan. Aduh!! Pak cik tu bawak memang.... Memang... Ahhhh! Terlalu laju! Tak sempat nak mengamati keindahan Subuh. Pala hotak Subuh! Subuh pukul 5.45 tadi ngok! Ok! Baik,tak sempat nak mengamati keindahan alam dikala matahari baru nak tumbuh. Laju memang tak terhingga la aku nak cakap. Lembu yang tengok tu pun boleh terbanG woooh! Terangkat semua kening-kening  ayam! Nasib kening aku masih bertahan! CEIT!


Sampai di KLIA,abang sulung datang! Yah! Datang bersama puteri sulungnya, Qaseh Nur Batrisya...
Lama sudah tak berjumpa dengan Qaseh. Rindu meh!!!!! Dah datang,bawak segala beg baby doll,jam pink.gown putih... Yuhaaai!! Jalan terkedek-kedek macam itik... Arghh! Tengok kat bawah naaa....



Nampaknya flight seterusnya sudah menanti. Baik,mari kita check in dan berambus dari sini.
Goodbye to Kedah. Much pleasure of Welcome to Sarawak. Saya datang ni!

6 comments:

Sharfinaz Fadzlishah said...

hye..my hometown....winduu bangat..

Tanaka..>GeNEcist..™® said...

best nye dapat jenjalan... Na itot..

FIQAFI said...

finaz.. bena kah??? lak ktk pulang dpt nemu... ahaks!

FIQAFI said...

akak tanaka.. alakakkk!! nti adik blikan akak ole-ole ek....

Sharfinaz Fadzlishah said...

aok...kmk org kuching..n kmk akan bertukar d kch 16/12 tok di politeknik sia..

FIQAFI said...

finaz.. suka lah ktk ya pulang ctok....

;) qumah sendiri agik nyaman nak?
welcome bebeh